Nacht zonder stekker

Nacht zonder stekker

“Nacht zonder Stekker” te Vlaardingen op 27 oktober 2007.

Ons land is oververlicht. Dat kost stroom. Dat is zonde. En het is lelijk! Om hier aandacht voor te vragen werd op zaterdag 27 oktober door heel Nederland in het kader “Nacht van de Nacht” van alles gedaan. In Vlaardingen werd door kunstenaar Cees Eykelenboom (www.ceesart.nl) de “Nacht zonder Stekker” georganiseerd.
Het werd een geheimzinnige tocht door de duistere binnenstad van Vlaardingen, waar de straatverlichting langs de route werd uitgeschakeld. In het donker bloeiden verhalen, gedichten en visioenen van kunstenaars op.
Met medewerking van onder anderen Annette Braad, Frans de Winter, Caroline de Jong, Theater de Zwarte Doos, Anton Swaneveld, Kees Alderliesten, Stadsdichteres Teuntje Verheul-Vreugdenhil samen met de beiaardier van de Grote Kerk en Pyromancer David Boelee werd het een inspirerende nacht.

Het Ongeboren Idee deed haar bijdrage in de vorm van poëzie (Benne) en een drietal installaties van de hand van Gino en Sander: Gino presenteerde “60 seconden”, een film die zonder stekker vertoond kon worden, Sander toonde zijn installatie “Poète au Cassette” en samen bouwden zij het object “Stad” met behulp van vele boeken en kleine lampjes.

Reageren is niet mogelijk.