MEMO

MEMO

Project MEMO, tijdens het Vlaardingse Loggerfestival op 14 juni 2006.

Met gele memobriefjes als bouwstenen en dichtend wezen IL MOSTRO als spreekbuis creëren drie heren een ruimte waarin vraag en antwoord vechten om de voorgrond. Hiërogliefen duiden de vraag naar de ware aard van het bestaan. Waar komt het Niets, of het Iets, nu eigenlijk vandaan?

Stichting Mareado organiseert op 14 juni 2006 voor de tweede maal “de KunstKade”. Hier presenteren Groen, Maat en Morelli hun “Project MEMO.” In een zeecontainer zijn systematisch enkele duizenden post-it-memo’s tegen de wanden bevestigd. Hierop is een dichtregel van Groen te lezen, die zich vrijwel eindeloos herhaalt. Centraal in de ruimte staat Il Mostro opgesteld. Het televisiescherm van Il Mostro wordt gefilmd met een videocamera. Dit beeld wordt direct op het scherm zelf afgespeeld. Hierdoor ontstaat zogenaamde feedback, waarbij het beeld als het binnenste van een schelp naar één punt verdwijnt. Als auditief element zendt Il Mostro een zeer harde radiostilte uit, tot meters buiten de zeecontainer hoorbaar.

Il Mostro tijdens MEMO

De driemansformatie had enorme problemen met het opplakken van de briefjes. Niet alleen bleek het erg veel werk te zijn. Ook lieten de briefjes los van de toch speciaal hiervoor ontworpen ondergrond. Het werden late uurtjes voor Groen, Maat en Morelli die vrijdagnacht voorafgaand aan het festival. Uiteindelijk konden zij zaterdag toch een acceptabele installatie tonen.

Reageren is niet mogelijk.