Het Centrum voor Stilte

Het Centrum voor Stilte

Tijdens de landelijke gedichtendag op donderdag 25 januari 2007 was op de hoek Waalstraat / Veerplein, in de voormalige Gemeentelijke Kredietbank te Vlaardingen, het Centrum voor Stilte geopend. Het was een plaats voor stilte, aandacht en poëzie in het hart van een rumoerig, chaotisch Vlaardingen. Kunstcollectief Het Ongeboren Idee exposeerde er op die zonnige dag haar poëzie onder de titel “Gelieve de gedichten niet hardop te lezen.” Het Centrum voor Stilte was de gehele dag geopend.

De dag begon aangenaam vroeg: om zes uur in de frisse ochtend gingen de heren op pad om ruitenwissers van auto’s te beflyeren met bonnen voor gratis dichtbundels. Daarna werd de expo opgebouwd en na de opening van de gedichtendag door SP-er Remi Poppe kon de dag dan officieel aanvang maken.

Bezoekers van het Centrum voor Stilte kregen bij binnenkomst een kaartje met een quote van Francis Bacon in de handen gedrukt:“De stilte is als slaap. Zij verfrist de wijsheid.” Bij dit kaartje was een set oordopjes gevoegd om, waar men zich maar wenste, van die stilte te kunnen genieten. Sander Groen, Gino Morelli en Benne van der Velde, leden van Het Ongeboren Idee, bemanden die dag de voormalige kredietbank, gekleed in stemmig zwart met de bekende rode das. In de voormalige spreekkamers hingen grote posters met een twaalftal gedichten van de heren.

Het Ongeboren Idee was erg tevreden over de aanzienlijke stroom bezoekers die dag en dankt de Stichting Landelijke Gedichtendag Vlaardingen en de Dienst Stadswerk voor het mede mogelijk maken van de expositie.

Reageren is niet mogelijk.